CSL Büszkeségfal: Liptákné Sziszák Gyöngyi túl a 292. donáción

Donációk száma: 292

Centrum: Nyíregyháza

Mesélnél egy kicsit magadról?

-Nagyon szívesen. 59 éves vagyok, Nyírtelken élek, egy pénzintézetben dolgozom ügyintézőként. Van egy csodálatos unokám, egy csodálatos menyem, egy csodálatos fiam, úgy is szoktam mondani, hogy három gyerekem van. Nagyon szeretek kerékpározni, sokszor azzal járok be Nyíregyházára is. Szeretek kertészkedni, olvasni, szeretem a jó filmeket.

– Emlékszel rá, hogy mikor és miért lettél plazmaadó?

– Már a kezdetek kezdetétől. Amikor 8 éve megnyílt a CSL Nyíregyházán, az első donorok között ott voltam. Barátnőmmel együtt mentünk, aki azóta már abbahagyta, de én maradtam. Emlékszem, hogy a plázában találkoztunk egy hirdetéssel, és akkor úgy döntöttünk, gyerünk, nézzük meg, hogyan is működik ez. Láttuk, hogy segíthetünk másokon, ez pedig nekem különösen fontos volt. Már ezelőtt is rendszeres véradó voltam, sőt, most is rendszeresen adok vért évente többször. Így indultunk, aztán annyira megszerettem az egészet, hogy maradtam.

– Hanyadik donációdnál jársz már?

– Ha jól tudom, 292-nél.

– Ez nem kevés, gyönyörű szám. Sokan gondolhatják, hogy ennyi plazmaadás után már biztosan tapasztaltál valamilyen negatív hatást.

– Köszönöm szépen, nagyon jól vagyok. Hasonlókat szoktam én is hallani, de ezt butaság. Mióta plazmát adok, sokkal jobban odafigyelek magamra. Azelőtt is egészségesen éltem, soha nem dohányoztam, csak egy szenvedélyem van, a kávézás, ami a vérnyomásom miatt fontos. Szóval mindig is odafigyeltem az életvitelemre, de mióta plazmát adok, azóta még annál is jobban. Mindig mérnek, vizsgálnak, hogy egészséges vagyok-e, rendszeresen nézik a vérnyomásom, a hemoglobinszintem, a fehérjém, nagyon gyorsan kiderülne, ha gond lenne. Ezek az értékeim jók szoktak lenni, mindig megdicsérnek. De oda is figyelek mindenre, hogy ezek megfelelőek legyenek, legfőképp a táplálkozásomra. Nem voltak soha problémák, de amit benn mondanak nekem az orvosok, asszisztensek, én azokat mindig meg is fogadom. Sőt, nagyon sokszor kérek tanácsot is tőlük. 

– Ahogy említetted, már a kezdetek kezdetétől hozzánk jársz. Hogy-hogy a CSL mellett tetted le a voksod?

– Mert már családtag vagyok. Nagyon szeretek idejárni, hűséges típus vagyok. A dolgozók kedvesek, nagyon jó a kapcsolatunk, én nagyon elégedett vagyok. Minden juttatást, amit kapunk nagyra értékelek. Például az Adom!-ban összegyűjtött pontjaimból már telefont is vettem, illetve minden karácsonykor nagyon szép ajándékokat tudtam venni belőle a családnak.

– Ajánlottad már másnak is a plazmaadást?

– Hogyne, sok embernek ajánlottam már, többen évek óta donorok, van, aki már a 200 donáción is túl van. Ez nagy öröm a számomra, mert tudom, hogy eddig, csak ez a kis csapat, mennyi beteg emberen tudott segíteni.

Jók és tehetségesek!

Ismerd meg a CSL donorainak színes közösségét! Legújabb rovatunkban azokat a kivételes és sok színű embereket szeretnénk Nektek bemutatni, akik a plazmaadás mellett más területen

Tovább olvasom »