A betegekért és egy jobb világért dolgozunk!

Bemutatjuk a CSL legújabb és legizgalmasabb kutatási eredményeit

Veletek közösen, egy jobb jövőt építhetünk a betegek számára

Mi, a CSL-nél tudjuk, mennyire fontos az egészség, és milyen nehézségekkel jár egy ritka, súlyos betegség leküzdése, az azzal való együttélés. Nemcsak a betegek, hanem azok családtagjai és a környezetükben élők is átérzik ezt a küzdelmet. Számunkra az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a legújabb terápiákat, és elérhetővé tegyük ezt minden betegek számára.

Célunk, hogy támogató rendszereket építsünk ki, amelyek révén a világ különböző pontjain szervezett programokon és tevékenységeken keresztül közösséget teremthessünk. Szoros együttműködésben vagyunk betegszervezetekkel, hogy javítani és bővíteni tudjuk a tájékoztatást, az oktatást, és a gyógyszerekhez való könnyebb hozzáférést.

Meghallgatjuk a betegeket és tapasztalataikat, hogy kutatásaink célzottabbak lehessenek. Az együttműködés már a kutatás kezdeti szakaszán megkezdődik. Arra törekszünk, hogy megértsük a betegek kihívásait, hogy olyan terápiákat fejlesszünk, amelyek valódi eredményeket hoznak, és megváltoztathatják az életüket.

Technológiai területeink:


– Plazmafehérje-technológia
– Rekombináns technológia
– Sejt- és génterápia
– Vakcinatechnológia

Terápiás területeink:
– Immunológia
– Hematológia
– Légzőszervi
– Szív- és érrendszeri megbetegedések és anyagcsere
– Transzplantáció
– Védőoltások

Kutatunk és fejlesztünk, hogy megmentsük és megkönnyítsük mások életét.

A CSL egy nemzetközi, speciális biotechnológiai vállalat, amely elkötelezetten finanszírozza a gyógyszerek kutatását és fejlesztését. Csapataink egy olyan projektmenedzsment-keretrendszerre támaszkodnak, amely megkönnyíti a nemzeti és kulturális határokon átnyúló együttműködést. Ennek köszönhetően a világ minden tájáról érkező tudósok és szakemberek egyesítik tudásukat és tapasztalataikat, hogy közösen dolgozzanak a leginnovatívabb gyógyszerek fejlesztésén.

A CSL célja, hogy a globális együttműködés révén elősegítse a legújabb tudományos felfedezések és orvosi megoldások elérését, amelyek valódi változást hozhatnak a betegek életében. Ez pedig hozzájárulna globális egészségügyi kihívások hatékonyabb kezeléséhez is

A CSL jelentős összegeket fektet kutatás-fejlesztésbe (K+F), hogy előremozdítsa innovatív terápiái és gyógyszerei fejlesztését. A vállalat az elmúlt években folyamatosan növelte K+F-költségvetését, tükrözve elkötelezettségét a tudományos haladás és az új terápiás megoldások iránt.

A CSL számos innovatív terápiát fejleszt különböző egészségügyi területeken, beleértve az immunglobulinokat, véralvadási faktorokat, monoklonális antitesteket, génterápiákat és vakcinákat. Ezek az új terápiák segítenek a ritka és súlyos betegségek kezelésében, javítva a betegek életminőségét és egészségügyi kilátásait.

Több mint 2000 tudományos szakemberrel dolgozunk együtt 10 országból,

hogy valódi változást hozhassunk a betegek életébe.

HEMGENIX® – Hemofília B forradalmian új kezelése

Jelenleg ez az első és egyetlen jóváhagyott génterápia a hemofília B kezelésére. Az eredmények azt mutatják, hogy évekig bizonyítottan emeli és fenntartja a IX-es faktor szintjét, jelentősen csökkenti az éves vérzések arányát, és csökkenti vagy megszünteti a profilaktikus, azaz megelőző kezelés szükségességét. A betegek 94%-ánál (54-ből 51) egyszeri infúzió után csökken vagy megszűnik a más kezelés szükségessége.

A hemofília B egy életveszélyes ritka betegség, amelyet az F9 gén mutációja okoz, ami a funkcionális IX-es alvadási faktor alacsony szintjét eredményezi. A betegségben szenvedők különösen érzékenyek az ízületek, izmok és belső szervek vérzésére, ami fájdalmat, duzzanatot és ízületi károsodást okoz. A közepesen vagy nagyon súlyos hemofília B jelenlegi kezelései közé tartozik a IX-es faktor élethosszig tartó infúziós kezelése.

Míg a profilaktikus kezelések jelentősen fejlődtek az elmúlt évtizedekben, és hatékonyak is, a kezeléseket jellemzően szigorú infúziós ütemterv szerint adják be, de ezek mellett is lehetséges az ízületekbe történő bevérzés. A HEMGENIX képes alapvetően átalakítani a kezelési paradigmát egyetlen, egyszeri infúzióval a hemofília B-ben szenvedő betegeknél, az állapot genetikai okának kezelésével.

A klinikai vizsgálatok során a HEMGENIX képes a IX-es faktorvszintjét éveken át megemelni és fenntartani, jelentősen csökkenti az éves vérzések arányát a szokásos ellátáshoz képest, és a terápiában részesülő betegek 94%-ánál csökkenti vagy megszünteti a profilaktikus kezelés szükségességét.

Ez a kezelés lehetőséget kínál a betegeknek arra, hogy a gyakori vérzések és rendszeres infúziók terhe nélkül élhessenek teljes életet.

Injectafer

Az Injectafer (vas-karboximaltóz) egy intravénásan adható vaspótló gyógyszer, amelyet a CSL fejlesztett ki. Az Injectafer célja a vashiányos vérszegénység kezelése, különösen olyan esetekben, amikor a szájon át történő vaspótlás nem elegendő vagy nem megfelelő.

Az Injectafer hatóanyaga a vas-karboximaltóz, amely egy komplex vegyület, ami lehetővé teszi a vas gyors felszívódását és a szerve zet vasraktárainak feltöltését. Intravénásan adható, ami azt jelenti, hogy közvetlenül a véráramba juttatják, így a vas gyorsabban és hatékonyabban szívódik fel.

Az Injectafer hatékonyságát és biztonságosságát számos klinikai vizsgálatban tesztelték, amelyek kimutatták, hogy hatékony a vashiányos vérszegénység kezelésében, és a betegek jól tolerálják.

A következő esetekben nyújthat segítséget:
– Krónikus vashiányos vérszegénységnél
– Krónikus vesebetegségnél
– Gyomor-bélrendszeri betegségek esetén (például Crohn-betegség, colitis ulcerosa), mert ilyenkor
a vasfelszívódás csökkent vagy akadályozott
– Gyomor-bélrendszeri műtétek után kialakuló vashiányos állapotoknál
– Terhes nőknél, akiknél súlyos vashiányos vérszegénység alakul ki
– Nagyobb műtétek utáni vashiányos állapotok kezelése
– Krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegeknél
– Olyan nők esetében, akik erős menstruációs vérzés következtében vashiányos vérszegénységben szenvednek.

Jók és tehetségesek!

Ismerd meg a CSL donorainak színes közösségét! Legújabb rovatunkban azokat a kivételes és sok színű embereket szeretnénk Nektek bemutatni, akik a plazmaadás mellett más területen

Tovább olvasom »